Sposób przygotowania:
Krokiety w migdałach
Ziemniaki obieramy , myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.Następnie po ugotowaniu odcedzic i zemleć. Z białek ubijamy sztywna pianę, natomiast żółtka ucieramy w misce z miękkim masłem, odrobina soli , pieprzu i gałki muszkatołowej - staranie mieszamy z ziemniakami i na samym końcu z piana z białek.
Na stolnicy posypanej mąką toczymy wałki o grubości ok 2 cm i kroimy je na kawalki ok <5cm>
Każdą porcje formujemy w mały krokiecik , obtaczamy w płatkach migdałowych i smażymy na głębokim tłuszczu.
Doskonale pasują do drobiu...
Na stolnicy posypanej mąką toczymy wałki o grubości ok 2 cm i kroimy je na kawalki ok <5cm>
Każdą porcje formujemy w mały krokiecik , obtaczamy w płatkach migdałowych i smażymy na głębokim tłuszczu.
Doskonale pasują do drobiu...
sloneczko1
msewka