Sposób przygotowania:
Krokiety w naleśnikach
Zmiksować mąkę( 2 szklanki ) , wodę, mleko,2 jajka i szczypta soli .Odstawić ciasto na 15 minut. Rozgrzać patelnię i potem posmarować albo słoninka albo olejem. Na natłuszczoną patelnie wlewać porcję ciasta ( na średnia patelnię nalewa się 1/2 wazowej łyżki do zupy - ale to trzeba sprawdzić ). Smażyć naleśniki po jednej i po drugiej stronie .
Mięso zmielić .Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju. Dodać do mięsa i wymieszać. dosypując natkę pietruszki Doprawić do smaku solą , pieprzem . Na każdego naleśnika dać pełną łyżkę farszu - rozsmarować i zwijać naleśniki zakładając boki a potem rolując w krokiet.
Obtaczać krokiety w mące , jajku i bułce tartej .Smazyć na rumiano na rozgrzanym oleju
Mięso zmielić .Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju. Dodać do mięsa i wymieszać. dosypując natkę pietruszki Doprawić do smaku solą , pieprzem . Na każdego naleśnika dać pełną łyżkę farszu - rozsmarować i zwijać naleśniki zakładając boki a potem rolując w krokiet.
Obtaczać krokiety w mące , jajku i bułce tartej .Smazyć na rumiano na rozgrzanym oleju