Sposób przygotowania:
Krokiety w waflach
Mięso przepłukuję, zalewam wodą , dodaję warzywa, czosnek, przyprawy i gotuję do miękkości.
Po ugotowaniu wyciągam z wywaru, studzę.
Cebule kroję w piórka i przesmażam na oleju. Zimne mięso mielę razem z przesmażoną cebulką. Dolewam wywaru aby farsz nie był suchy, doprawiam mieszam.
Wafel zwilżam wodą ( spryskiwaczem) nakładam farsz, wafel musi zmięknąć, wtedy go zwijam i dzielę na mniejsze części.
Każdy kawałek panieruję w jajku i bułce tartej. Smażę na gorącym oleju .
Trzeba uważać, bo krokiety szybko się rumienią.
Podaję w towarzystwie czerwonego barszczu.
Po ugotowaniu wyciągam z wywaru, studzę.
Cebule kroję w piórka i przesmażam na oleju. Zimne mięso mielę razem z przesmażoną cebulką. Dolewam wywaru aby farsz nie był suchy, doprawiam mieszam.
Wafel zwilżam wodą ( spryskiwaczem) nakładam farsz, wafel musi zmięknąć, wtedy go zwijam i dzielę na mniejsze części.
Każdy kawałek panieruję w jajku i bułce tartej. Smażę na gorącym oleju .
Trzeba uważać, bo krokiety szybko się rumienią.
Podaję w towarzystwie czerwonego barszczu.
Hrabina w kuchni
zbysiowa
Mniej kaloryczne danie i szybciej się go przygotowuje, w smaku rewelacja;)
Hrabina w kuchni
Hehe :) kalorii nie liczę, ale czas przygotowania posiłku - istotny.
Alex_M
zbysiowa
Koniecznie :)