Sposób przygotowania:
Krokiety z czerwoną kapustą
CIASTO: Składniki ciasta przekładamy do miski i dokładnie miksujemy. Z gotowego smażymy porcje ciasta. Naleśniki rumienimy z dwóch stron. na gotowe placki nakładamy nadzienie, panierujemy i ponownie smażymy. Usmażone krokiety podajemy polane drobiowym gulaszem. NADZIENIE: Pokrojoną w kostkę cebulę rumienimy na oleju. Kapustę szatkujemy, po czym dokładamy do cebuli. Całość podlewamy delikatnie wodą i dusimy pod przykryciem z dodatkiem octu, do miękkości. Oddzielnie smażymy mięso. Tak przygotowane składniki Łączymy razem i doprawiamy. GULASZ: Cebulę kroimy w kostkę, a następnie rumienimy na oleju. Do zrumienionej dokładamy pokrojoną w drobną kostkę pierś i razem obsmażamy. Podlewamy wodą. Całość gotujemy do momentu jak mięso stanie się miękkie. Zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku.