Sposób przygotowania:
Krokiety z farszem cebulowym
Farsz: Cebule obieram, kroję w krążki. Smaże na maśle na patelni do momentu zeszklenia. Dodaje do zeszklonej cebulki bułkę tartą, starty żółty ser i smaże do momentu rozpuszczenia się sera. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Naleśniki przygotowuje w tradycyjny sposób. Gdy są gotowe nakładam łyżkę farszu i składam w kwadraty.
Gotowy krokiet obtaczam w roztrzepanym doprawionym solą i pieprzem jajku i bułce tartej. Obsmażam z obu stron na złoty kolor na uprzednio nagrzanej patelni z olejem.
Osączam z nadmiaru tłuszczu i podaję z sosem pomidorowym lub ketchupem.
Naleśniki przygotowuje w tradycyjny sposób. Gdy są gotowe nakładam łyżkę farszu i składam w kwadraty.
Gotowy krokiet obtaczam w roztrzepanym doprawionym solą i pieprzem jajku i bułce tartej. Obsmażam z obu stron na złoty kolor na uprzednio nagrzanej patelni z olejem.
Osączam z nadmiaru tłuszczu i podaję z sosem pomidorowym lub ketchupem.