Sposób przygotowania:
Krokiety z grzybami
Naleśniki: Do miski wbijamy 2 jajka, dodajemy cukier, sól, olej, mleko z wodą mineralną oraz mąkę, miksujemy na gładką mase. Pieczemy naleśniki na teflonowej patelni. Odkładamy. Farsz:Cebulę myjemy, obieramy i kroimy na krążki. Wrzucamy na gorący tłuszcz, rumienimy. Pieczarki myjemy pod bieżącą wodą, obieramy i mielimy na grubych oczkach, dodajemy do zrumienionej cebuli, chwilę pieczemy do momentu odparowania wody. Odstawiamy do ostygnięcia. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i wraz z serem mielimy w maszynce na grubych oczkach. Po ostygnięciu pieczarek mieszamy z serem i jajkami, doprawiamy solą, pieprzem i wegetą. Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy jak na krokiety. Jajko rozrabiamy z mlekiem, obtaczamy krokiety w jajku a później w bułce tartej. Pieczemy na rozgrzanym oleju z obu stron.