Sposób przygotowania:
krokiety z grzybami i parówką
Składniki na naleśniki dokładnie ze sobą mieszamy tak by powstała jednolita ale nie za gęsta masa. Wody i mąki można dosypać. Z masy smażymy bardzo cienkie naleśniki.
Farsz: Grzyby obieramy, myjemy i kroimy w dość drobne plasterki. Cebulę bardzo drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy grzyby i cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy mieszając około 30 minut. Parówki kroimy w cienkie paski.
Na naleśniku układamy plasterek parówki i zakrywamy grzybami. Zwijamy krokiety w kopertę. Każdy krokiet panierujemy w jajku doprawionym solą i pieprzem, a następnie w bułce tartej. Smażymy na złoto.
Farsz: Grzyby obieramy, myjemy i kroimy w dość drobne plasterki. Cebulę bardzo drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy grzyby i cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy mieszając około 30 minut. Parówki kroimy w cienkie paski.
Na naleśniku układamy plasterek parówki i zakrywamy grzybami. Zwijamy krokiety w kopertę. Każdy krokiet panierujemy w jajku doprawionym solą i pieprzem, a następnie w bułce tartej. Smażymy na złoto.