Sposób przygotowania:
Krokiety z kabaczków
Kabaczki umyć, obrać ze skórki, pokrajać w plastry i wrzucić na wrzącą, osoloną wodę.
Gotować 10 minut. Odcedzić, przetrzeć na puree. Wymieszać z parmezanem, jajkami,solą i bułką tartą w takiej ilości jakiej potrzeba do otrzymania konsystencji ciasta na kładzione kluski.
W zwilżonych dłoniach formować kulki wielkości małego jajka, obtaczać je w tartej bułce i smażyć na rumiano w gorącej oliwie.
Gotować 10 minut. Odcedzić, przetrzeć na puree. Wymieszać z parmezanem, jajkami,solą i bułką tartą w takiej ilości jakiej potrzeba do otrzymania konsystencji ciasta na kładzione kluski.
W zwilżonych dłoniach formować kulki wielkości małego jajka, obtaczać je w tartej bułce i smażyć na rumiano w gorącej oliwie.