xxKatherinee

xxKatherinee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 99]

Krokiety z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uwielbiam krokiety jak i moi domownicy, a najbardziej te warzywne - z kapustą i grzybami. Zajadamy się nimi nie tylko w postny dzień, ale i na co dzień.

Krokiety z kapustą i grzybami

Składniki:

Krokiety z kapustą i grzybami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą i grzybami
Łącze ze sobą wszystkie składniki na ciasto i smażę cienkie naleśniki. Kapustę zalewam wodą (3/4 szkl.) i gotuję ją do miękkości. Grzyby podsmażam aż zmiękną. Podsmażone grzyby wrzucam do kapusty, gotuję ok. 7min, doprawiam do smaku pieprzem i solą. Na usmażone naleśniki kładę farsz. Zawijam w kwadrat lub rulon, moczę w jajku, obtaczam w bułce tartej i smażę na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.