Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i pieczarkami
Ciasto: Z mąki, mleko, jajka i soli przygotować ciasto naleśnikowe. Z gotowego ciasta naleśnikowego usmażyć 9 naleśników o małej wielkości. Naleśniki smażyć delikatnie z obu stron. Na rozgrzanej i lekko natłuszczonej patelni. Farsz: Kapustę odgotować z nadmiaru kwasowości. Odgotowaną kapustę odcedzić z wody, pozostawić do ocieknięcia. Kapustę drobno poszatkować. Pieczarki oczyścić i pokroić w drobne kawałki. Poszatkowaną kapustę podsmażyć razem z pieczarkami, mieszać. Doprawić do smaku przyprawami. Wykończenie: Na każdy naleśnik wyłożyć farsz. Naleśniki składać w tzw. chusteczkę. Złożone naleśniki jeszcze raz podsmażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone krokiety wykładać np. na ręcznik kuchenny aby ociekły z tłuszczu. Gotowe podawać z czerwonym barszczem.