Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i pieczarkami 2
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy kapustę, podlewamy wodą i dusimy do miękkości.Studzimy. Pieczarki myjemy, ścieramy na dużych oczkach tarki albo drobno kroimy. Przesmażamy na oleju lub maśle. Dodajemy pieczarki do kapusty, dodajemy też 2-3 łyżki tartej bułki i wbijamy duże jajko. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Przygotowany farsz nakładamy na usmażone naleśniki i zwijamy krokiety. [naleśniki można upiec z przepisu 1 szkl wody, 1/2 szkl mleka, mąka, sól] jajka roztrzepać 1-2 łyżkami wody. Przygotowane krokiety panierować w jajku i bułce. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
-Natka-
edytaha
No właśnie, jeszcze kubeczek czerwonego barszczu i jestem w siódmym niebie :)