Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami
Kapustę poszatkować i zalać wodą w wiekszym garnku, podgotować do miękkości. Grzyby zalać wodą i także ugotować do miękkości, a następnie poszatkować (zostawiając wywar). Gdy kapusta i grzyby są miękkie, przesmażyć je na oleju, podlewając wywarem z grzybów. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Cebule posiekać i przesmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać do farszu i wymieszać. Z mleka, mąki i jajek zrobić ciasto naleśnikowe, dodać do niego odrobinę oleju i soli do smaku. Usmażyć naleśniki, zostawiając ok. 1/4 ciasta naleśnikowego do obtoczania krokietów. Do pozostawionego ciasta naleśnikowego dodać jajka i wymieszać. Na usmażone naleśniki kłaść farsz z kapusty i grzybów i zwijać krokiety. Panierować w cieście naleśnikowym i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.