Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami 5
Przepis na naleśniki: https://gotujmy.pl/klasyczne-nalesniki,przepisy,170663.html Kapustę płuczemy dwa razy. Dokładnie odsączamy z nadmiaru wody i kroimy w krótkie części. Grzyby zalewamy gorącą wodą i gotujemy na wolnym ogniu, aż będą miękkie. Odsączamy i kroimy w małe kawałki. Dodajemy do kapusty, dolewamy odrobinę oleju i całość dusimy na wolnym ogniu, aż kapusta i grzyby będą miękkie. Na koniec przyprawiamy do smaku. Na naleśniku rozsmarowujemy farsz kapuścianą grzybowy. Zwijamy w rulonik, zawijając jednocześnie końce rulonika do środka. Gotowe krokiety panierujemy w mącę, rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu i bułce tartej. Krokiety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Smacznego!