Sposób przygotowania:
Krokiety z kaszą gryczaną i cukinią
Kaszę gryczaną gotujemy do miękkości (około 20 minut), po czym ją odcedzamy i studzimy. Cebulę kroimy w kostkę i przasmażamy na nieiwielkiej ilości oleju z dodatkiem 0,5 łyżeczki soli. Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i śceramy na tarce o grubych otworach, po czym dokładnie odciskamy. Cukinię również przesmażamy na patelni z dodatkiem soli i pieprzu i razem z cebulką dodajemy do kaszy. Wbijamy 2 jajka, dodajemy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Na każdym naleśniku kladziemy 1-2 łyżki farszu i składamy w kopertę. 3 jajka dokładnie mieszamy z solą i pieprzem, po czym obtaczamy w nim krokiety, a następnie w bułce, smazymy na rumiany kolor.