Sposób przygotowania:
Krokiety z kiełbasą
Jajko przed użyciem umyć i sparzyć wrzątkiem. Mleko przelać do naczynia. Do mleka wsypać mąkę i wbić całe jajko. Doprawić do smaku solą. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować aby powstało ciasto naleśnikowe. Z gotowego ciasta naleśnikowego zostawić część do panierowania a z reszty usmażyć naleśniki. Naleśniki smażyć z obu stron na natłuszczonej i rozgrzanej patelni. Ser pokroić w makaron. Laskę kiełbasy przekroić wzdłuż, następnie obie części przekroić na pół. Połówki kiełbasy pokroić w cząstki (paski). Na usmażone naleśniki układać farsz: kiełbasę a na niej plasterki sera. Naleśniki składać w ,,kopertę''. Panierować najpierw w cieście naleśnikowym a później w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Ela Dz