Sposób przygotowania:
Krokiety z mieszanym mięsem i kurkami
Farsz: Nóżki z kurczaka umyć, osuszyć i przełożyć do garnka. Zalać wodą tak aby je przykrywała i ugotować do miękkości. Pamiętać o zbieraniu szumowiny. Ugotowane mięso zostawić do ostygnięcia. Kapustę także ugotować do miękkości, odcedzić i zostawić do ostygnięcia ( nie ma potrzeby jej szatkować przed gotowaniem bo będzie miksowana w blenderze). Mięso mielone usmażyć do miękkości na 1-2 łyżce oleju i ostudzić. Do blendera przełożyć pekinkę i zmiksować ją na drobno. Przełożyć ja na talerz. Do blendera przełożyć oczyszczone kurki i także zmiksować. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekany czosnek i dodać kurki. Chwilę smażyć. Następnie dodać pekinkę . Dusić aż zmniejszą objętość o około 1/3. Odłożyć do ostygnięcia. Do umytego blendera przełożyć mięso mielone i oddzielone od kości mięso kurczaka i zmiksować. Przełożyć do miski. Do blendera dodać kapustę i ją także zmiksować. Dodać ja do mięsa. Następnie dodać pekinkę z kurkami oraz prażoną cebulkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chili. Dobrze wymieszać i odłożyć do lodówki na czas smażenia naleśników. Ciasto naleśnikowe: Do miski mleko, dodać wodę i jajko. Wymieszać mikserem. Następnie dodać mąkę, sól oraz proszek do pieczenia. Wymieszać wszystko dobrze mikserem. Na patelni rozgrzać olej i wylać niepełna chochlę ciasta. Smażyć rumiane naleśniki. Wykonanie: Naleśnik położyć na płaski talerz i rozsmarować farsz ( farsz nakładać obficie). Naleśnik z farszem rolować. Na patelni rozgrzać olej. Krokiety panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć aż bułka będzie rumiana z obu stron. Przed podaniem odsaczyć na ręczniku Smacznego!