Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem
Cebulę i czosnek obieram. Cebulę kroję w drobną kostkę a czosnek siekam albo przepuszczam przez praskę. Podsmażam na dobrze rozgrzanym oleju. Dodaję mięso i wszystko razem przesmażam ok 10 minut. Mięso przekładam do miski i gdy ostygnie dodaję jajko i bułkę tartą i dobrze mieszam.
Na każdy naleśnik nakładam pasek farszu, zawijam w rulon, końce zawijam do środka. Każdy z krokietów obtaczam w jajku i bułce i smażę na dobrze rozgrzanym oleju, na niewielkim gazie aż będą złote i chrupiące.
Podaję z ketchupem.
Na każdy naleśnik nakładam pasek farszu, zawijam w rulon, końce zawijam do środka. Każdy z krokietów obtaczam w jajku i bułce i smażę na dobrze rozgrzanym oleju, na niewielkim gazie aż będą złote i chrupiące.
Podaję z ketchupem.