Sposób przygotowania:
krokiety z mięsem i grzybami
pieczarki zetrzeć na tarce dodać vegety i dusić do miękkości z cebulą(z połową cebuli).
drugą połowę cebuli podsmażyć pod mięso.
dodać Vegety,pieprzu i czosnek . na koniec połączyć mięso i pieczarki i wychłodzić.
na blat rozłożyć mokrą ścierkę i rozłożyć z wafle zakładając jeden na drugi.
namoczyć wafle wodą (ręką) .
nakładać farsz i ściśle zawinąć w roladę.
ciąć na ukos nożem i panierować ( boki :mąka ,jajko ,mąka ; potem całość w mące ,jajku i bułce tartej.
drugą połowę cebuli podsmażyć pod mięso.
dodać Vegety,pieprzu i czosnek . na koniec połączyć mięso i pieczarki i wychłodzić.
na blat rozłożyć mokrą ścierkę i rozłożyć z wafle zakładając jeden na drugi.
namoczyć wafle wodą (ręką) .
nakładać farsz i ściśle zawinąć w roladę.
ciąć na ukos nożem i panierować ( boki :mąka ,jajko ,mąka ; potem całość w mące ,jajku i bułce tartej.
misia53