Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem i kapustą Gosi
CIASTO: Mleko dać do rondelka, wbić jajka. Posolić. Roztrzepać, dosypywać mąki, tyle żeby ciasto było jeszcze lejące. Piec cienkie placki na patelni na złoty kolor z obu stron.
FARSZ: Kapustę wypłukać, następnie zalać wodą, zagotować i odcedzić. Pokroić. Następnie pieczarki pokroić i usmażyć. Mięso ugotować i zmielić. Połączyć pieczarki i mięso z kapustą. Cebulkę pokroić drobno i podsmażyć na margarynie. Dodać do farszu. Przyprawić i dawać do placków i zwijać w krokiety. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Podawać z barszczem czerwonym.
FARSZ: Kapustę wypłukać, następnie zalać wodą, zagotować i odcedzić. Pokroić. Następnie pieczarki pokroić i usmażyć. Mięso ugotować i zmielić. Połączyć pieczarki i mięso z kapustą. Cebulkę pokroić drobno i podsmażyć na margarynie. Dodać do farszu. Przyprawić i dawać do placków i zwijać w krokiety. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Podawać z barszczem czerwonym.