Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Krokiety z mięsem i kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

moje ulubione krokiety z dodatkiem kiszonej kapusty

Krokiety z mięsem i kiszoną kapustą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krokiety z mięsem i kiszoną kapustą

 

  • ciasto:
  • 2 szklanki maki
  • 2 jajka
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 1,5 szklanki mleka
  • szczypta soli

 

  • naleśniki,
  • 0.5 kg gotowane mięso,
  • 1 cebula,
  • 40 dag kiszona kapusta,
  • 2 jajko,
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z mięsem i kiszoną kapustą
wszystkie skladniki na ciasto wyrabiamy, na patelni rozgrzewamy łyzke oleju, poczym wlewamy to do ciasta i mieszamy, a nastepnie pieczemy nalesniki. Kapuste kroimy i gotujemy do miękkości, cebule drobno kroimy w kostke i smażymy na łyzce margaryny, mieso mielimy w maszynce. Nastepnie do zmielonego mięsa dodajemy odciśniętą kapustę, usmażoną cebulę, 2 jajka oraz do smaku sół, pieprz, jarzynke - wyrabiamy farsz. Na środek kazdego naleśnika układamy troche farszu, a następnie składamy kroikiety i panierujemy w jajku i bułce, smażymy po obu stronach na złoty kolor.
Krokiety z mięsem i kiszoną kapustą
naleśniki zawijamy w kiesoznki
Krokiety z mięsem i kiszoną kapustą
krokiety można mrozić
Krokiety z mięsem i kiszoną kapustą
najlepiej smakują z barszczem czerwonym