Sposób przygotowania:
Krokiety z soczewicą, pieczarkami i serem
Ciasto na naleśniki przygotować wg własnego przepisu, każdy ma inny który uważa za dobry. Gdy będą gotowe należy je odstawić aby odpoczęły.
W miedzy czasie przygotowujemy farsz. Soczewicę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na pół godziny. Po upływie tego czasu wstawiamy na kuchenkę soczewicę w wodzie i lekko solimy i gotujemy do czasu, aż soczewica będzie delikatnie rozgotowana.
Podsmażamy pieczarki z solą i pieprzem. Ścieramy ser żółty. Gdy soczewica i pieczarki przestygną łączymy wszystko z serem.
Doprawiamy do smaku. faszerujemy naleśniki, obtaczamy w jajku i bułce i podsmażamy. Smacznego.
W miedzy czasie przygotowujemy farsz. Soczewicę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na pół godziny. Po upływie tego czasu wstawiamy na kuchenkę soczewicę w wodzie i lekko solimy i gotujemy do czasu, aż soczewica będzie delikatnie rozgotowana.
Podsmażamy pieczarki z solą i pieprzem. Ścieramy ser żółty. Gdy soczewica i pieczarki przestygną łączymy wszystko z serem.
Doprawiamy do smaku. faszerujemy naleśniki, obtaczamy w jajku i bułce i podsmażamy. Smacznego.