KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Krokiety z parówkami, serem i wędliną.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne, łatwe do przyrządzenia i sycące.

Krokiety z parówkami, serem i wędliną. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety z parówkami, serem i wędliną.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z parówkami, serem i wędliną.
Ciasto naleśnikowe: Mleko przelać do naczynia. Do przelanegomleka wsypać mąkę. Dodać wcześniejumyte i sparzone wrzątkiem jajko oraz sól.Składniki mieszać do czasu, aż powstaniejednolita, płynna konsystencja. Odrobinęciasta zostawić do panierowania, a resztęsmażyć na rozgrzanej, posmarowanejtłuszczem patelni, aż do skończeniaciasta. Farsz: Z parówek zdjąć foliowa osłonkę. Następnie przekroićkażdą z parówek na pół. Przygotować ser i wędlinę. Krokiety: Na każdym wcześniej usmażonym naleśniku układaćna brzegu wędlinę, na wędlinę ser, a na ser parówkę,następnie zwinąć w rulon/roladę. Gotowe krokietypanierować najpierw w wcześniej pozostawionymcieście naleśnikowym, a później w bułce tartej. Każdykrokiet smażyć.
Krokiety z parówkami, serem i wędliną.
Już gotowe ciasto naleśnikowe z mąki, mleka i soli.
Krokiety z parówkami, serem i wędliną.
Usmażone naleśniki z prostego ciasta naleśnikowego.
Krokiety z parówkami, serem i wędliną.
Wcześniej prygotowany farsz: ser, parówki i wędloina.
Krokiety z parówkami, serem i wędliną.
Naleśniki przed panierowaniem i naleśniki po panierowaniu.