Sposób przygotowania:
Krokiety z parówkami, serem i wędliną.
Ciasto naleśnikowe: Mleko przelać do naczynia. Do przelanegomleka wsypać mąkę. Dodać wcześniejumyte i sparzone wrzątkiem jajko oraz sól.Składniki mieszać do czasu, aż powstaniejednolita, płynna konsystencja. Odrobinęciasta zostawić do panierowania, a resztęsmażyć na rozgrzanej, posmarowanejtłuszczem patelni, aż do skończeniaciasta. Farsz: Z parówek zdjąć foliowa osłonkę. Następnie przekroićkażdą z parówek na pół. Przygotować ser i wędlinę. Krokiety: Na każdym wcześniej usmażonym naleśniku układaćna brzegu wędlinę, na wędlinę ser, a na ser parówkę,następnie zwinąć w rulon/roladę. Gotowe krokietypanierować najpierw w wcześniej pozostawionymcieście naleśnikowym, a później w bułce tartej. Każdykrokiet smażyć.
reanja