Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami i z serem
Wyrobić ciasto na naleśniki: mąkę, mleko, wodę, olej i 2 jajka wymieszać w misce do uzyskania jednolitego, rzadkiego ciasta (Możesz również zrobić ciasto według własnego, sprawdzonego przepisu). Smażyć na rozgrzanej teflonowej patelni, bez dodatku oleju. Farsz: pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Usmażyć pieczarki z cebulą i odcedzić tłuszcz i odstawić do wystygnięcia. Ser zetrzeć na tarce. Na naleśnikach nakładać pieczarki i posypać serem. Całość zawinąć. Obtoczyć w rozłączonym jajku i bułce tartej. Smażyć do uzyskania jasnego, brązowego koloru. Podawać z ketchupem. Wychodzi około 12-15 krokietów. Smacznego!