Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami i łososiem
Krokiety:
W misce miksujemy mąkę, mleko i jajka. Doprawiamy szczyptą soli. Smażymy naleśniki (dość cienkie, na rumiano z każdej strony). Z podanej porcji wyszło mi 6 placków.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Pieczarki kroimy w pół plasterki, dodajemy do cebuli. Wszystko dusimy do miękkości. Przesmażone studzimy, doprawiamy solą i pieprzem.
Do zimnych pieczarek dodajemy kawałki wędzonego łososia, mieszamy. Przygotowany farsz układamy na każdym naleśniku i zwijamy w kopertę.
Każdego krokieta obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Obsmażamy na rumiano na patelni.
W misce miksujemy mąkę, mleko i jajka. Doprawiamy szczyptą soli. Smażymy naleśniki (dość cienkie, na rumiano z każdej strony). Z podanej porcji wyszło mi 6 placków.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Pieczarki kroimy w pół plasterki, dodajemy do cebuli. Wszystko dusimy do miękkości. Przesmażone studzimy, doprawiamy solą i pieprzem.
Do zimnych pieczarek dodajemy kawałki wędzonego łososia, mieszamy. Przygotowany farsz układamy na każdym naleśniku i zwijamy w kopertę.
Każdego krokieta obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Obsmażamy na rumiano na patelni.
SylaUla