VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Krokiety z pieczarkami i łososiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zawsze na wigilijny stół przygotowywałam krokiety z kapustą i grzybami. Tym razem zrobiłam je z pieczarkami i smacznym łososiem. Danie było rewelacyjne w smaku.

Krokiety z pieczarkami i łososiem

Składniki:

Krokiety z pieczarkami i łososiem

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z pieczarkami i łososiem
Krokiety:

W misce miksujemy mąkę, mleko i jajka. Doprawiamy szczyptą soli. Smażymy naleśniki (dość cienkie, na rumiano z każdej strony). Z podanej porcji wyszło mi 6 placków.

Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Pieczarki kroimy w pół plasterki, dodajemy do cebuli. Wszystko dusimy do miękkości. Przesmażone studzimy, doprawiamy solą i pieprzem.

Do zimnych pieczarek dodajemy kawałki wędzonego łososia, mieszamy. Przygotowany farsz układamy na każdym naleśniku i zwijamy w kopertę.

Każdego krokieta obtaczamy w jajku i bułce tartej.

Obsmażamy na rumiano na patelni.