lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Krokiety z pieczarkami i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo lubię takie kro-kiecki z pieczarkami i kapustka dobrze doprawione zwłaszcza aż pieką w język :)

Krokiety z pieczarkami i kapustą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krokiety z pieczarkami i kapustą

 

  • na ciasto naleśnikowe
  • ok 1 l mleka;
  • 1 jajko
  • 3 szk mąki
  • sól do smaku
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • olej do smażenia.
  • farsz do naleśników
  • 1 kg kiszonej kapusty;
  • 50 dag pieczarek wcześniej obranych, pokrojonych i podsmażonych;
  • smaku liść laurowy-1 szt ziele angielskie- 1 szt, sól, pieprz mielony,kostka rosłowa
  • olej do smażenia
  • Panierka
  • jajka 3 szt
  • bułka tarta 400 gram do obtaczania naleśników
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka
  • Polecam

Sposób przygotowania:

Krokiety z pieczarkami i kapustą
Naleśniki 1 Miksujemy składniki na ciasto próbujemy, czy jest dobrze przyprawione, jeżeli nie, dosypujemy soli doprawiamy papryką. Na patelnię wlewamy kilka kropel oleju, rozprowadzamy ciasto i smażymy z obydwu stron. Farsz 2 Kiszoną kapustę dobrze wypłukać i gotować do miękkości, dodając przyprawy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz .dodać pieczarki pokrojone rosołek i dusić pół godziny aż do miejskości. 3 Odcedzamy farsz a nastepnie roprowadzamy po na lesnikach zawijamy je w ruloniki Panierka 4 Naleśniki maczamy w jajku i bułce tartej wymieszanej z 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka i smażymy na patelni z obu stron na rumiany kolor smacznego
Krokiety z pieczarkami i kapustą
Obtaczamy w jajku a ptem bulce z dodatkiem przyprawy do kurczaka najlepiej żeby miała czerwonkawy kolorek
Krokiety z pieczarkami i kapustą
smazymy z obu stron na rumiany kolor okolo po 3 minuty na każdej stronie aby nam sie nie poprzypalały