Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami i ogórkiem kiszonym
Z podanych składników smażymy cienkie naleśniki (ciasto będzie rzadsze niż tradycyjne naleśnikowe). Mięso mielone smażymy na niewielkiej ilości oleju, gdy się zetnie z każdej strony dodajemy posiekaną cebulę i dusimy razem aż mięso będzie całkowicie usmażone (około 10 minut). Dodajemy przyprawy i 1/2 łyżeczki soli, studzimy. Na niewielkiej ilości tłuszczu dusimy pieczarki, pod koniec solimy 1/2 łyżeczki. Studzimy Przestudzone mięso i pieczarki przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy starte na grubych oczkach ogórki. Całość dokładnie wyrabiamy rękami na jednolitą masę. Powierzchnię każdego naleśnika smarujemy farszem tak, aby brzegi pozostały wolne. Składamy brzegi z dwóch stron, następnie zwijamy całość w rulon. Tak przygotowane krokiety panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor.