Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami i serem 5
Mleko wlewamy do dużej miski , do niego dodajemy przesianą mąkę , jajko i kilka łyżek oleju,mieszamy aż składniki się połączą. Patelnię rozgrzewamy i delikatnie smarujemy olejem. Wlewamy chochelkę ciasta i rozprowadzamy na całej patelni , smażymy przez kilkanaście sekund z obydwóch stron , odkładamy na talerz , postępujemy tal samo aż do skończenia ciasta. Pieczarki dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach , cebulę obieramy i również ścieramy . Na patelnie dajemy łyżkę masła , po roztopieniu dodajemy startą cebulę i pieczarki , dusimy przez kilkanaście minut , przyprawiamy solą , pieprzem i magi . Na każdym naleśniku układamy ok. łyżkę farszu pieczarkowego i łyżkę sera, zawijamy krokiety i panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu później w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwóch stron na złoty kolor. Podajemy z filiżanką czerwonego barszczu. Smacznego!!