Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą
Cebule obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Umyte i osuszone pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić do rondla i smażyć, odparować i wystudzić. Doprawić oregano, solą i pieprzem. Wrzucić pokrojone czarne oliwki. Wsypać oba sery starte na tarce. Wymieszać. Składniki na naleśniki zmiksować, odstawić na 15 minuty, smażyć cienkie naleśniki. Na każdy naleśnik nakładać czubatą łyżkę farszu, zwijać jak krokiety. Każdy naleśnik panierować w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażyć na złoto i chrupiąco na oleju rzepakowym. Wyłożyć na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu
gosiapiotrek23
reanja
uwielbiam krokiety- każde i farsz jest nie ważny- wszystkie są pyszne:)