Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Chrupiące krokiety z nadzieniem z pieczarek, z dodatkiem czarnych oliwek i dwóch rodzajów sera. Dobre na ciepło i na zimno. Świetnie smakują z barszczem czerwonym

Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą
Cebule obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Umyte i osuszone pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić do rondla i smażyć, odparować i wystudzić. Doprawić oregano, solą i pieprzem. Wrzucić pokrojone czarne oliwki. Wsypać oba sery starte na tarce. Wymieszać. Składniki na naleśniki zmiksować, odstawić na 15 minuty, smażyć cienkie naleśniki. Na każdy naleśnik nakładać czubatą łyżkę farszu, zwijać jak krokiety. Każdy naleśnik panierować w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażyć na złoto i chrupiąco na oleju rzepakowym. Wyłożyć na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu
Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą
Cebule obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Umyte i osuszone pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić do rondla i smażyć, odparować i wystudzić.
Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą
Doprawić oregano, solą i pieprzem. Wrzucić pokrojone czarne oliwki. Wsypać oba sery starte na tarce. Wymieszać.
Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą
Składniki na naleśniki zmiksować, odstawić na 15 minuty, smażyć cienkie naleśniki.
Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą
Na każdy naleśnik nakładać czubatą łyżkę farszu, zwijać jak krokiety.