Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami wg Agiatis
Mleko jajko plus sól intensywnie mieszamy, następnie ciągle mieszając dosypujemy mąkę. Ciasto jest gotowe, gdy nie ma grudek i jest gładkie - odstawiamy aby odpoczęło. Pieczarki oczyszczamy kroimy w talarki, cebule kroimy w półksiężyce podsmażamy na maśle razem z cebulą, przyprawiamy. Gdy cebula się zeszkli i nabierze złotego koloru farsz mamy gotowy. Na rozgrzanej patelni posmarowanej tłuszczem smażymy naleśniki.Z tej ilości wyszło mi 6 naleśników. Na usmażone naleśniki nakładamy wcześniej przygotowany farsz - zakładamy boki z obu stron naleśnika i zwijamy w rulon. Panierujemy w bułce, jajku i ponownie w bułce . Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z każdej strony.
evita0007
Agiatis
Naleśniki u nas są często, córka je uwielbia;) Ja przy okazji zrobiłam nam krokiety;)