Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Krokiety z ryby

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Podawać z dowolną surówką, duszonymi warzywami lub szpinakiem.

Krokiety z ryby

Składniki:

Krokiety z ryby

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z ryby
Rybę rozmrozić i moczyć 1-2 godziny w osolonym mleku. Osączyć i pokroić w małe kawałki. Jajko ubić, dodać margarynę, posiekaną pietruszkę, ugotowany i rozgnieciony seler, szczyptę gałki muszkatołowej, w razie potrzeby sól. Wymieszać razem z kawałkami ryby i jeśli trzeba, zagęścić płatkami owsianymi. Uformować długie i płaskie krokiety, obtoczyć w płatkach owsianych i smażyć na rozgrzanym oleju.