Sposób przygotowania:
Krokiety z ziemniakami i soczewicą
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, odparować i utłuc. Soczewicę ugotować, ostudzić. Dodać do ziemniaków i wymieszać razem. Cebule obrać, posiekać. Zeszklić na oleju. Doprawić solą, pieprzem i paprykami. Dusić do miękkości. Na sam koniec dodać przeciśnięty ząbek czosnku. Cebulę dodać do ziemniaków z soczewicą. Wymieszać. Doprawić do smaku jeśli trzeba.
Na każdego naleśnika nałożyć farsz, rozsmarować, zwinąć w rulon. Naleśniki obtaczać w jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoto i osączyć na ręczniku papierowym.
Na każdego naleśnika nałożyć farsz, rozsmarować, zwinąć w rulon. Naleśniki obtaczać w jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoto i osączyć na ręczniku papierowym.