Sposób przygotowania:
Krokiety ze smażoną kapustą z grzybami
Posiekaną kiszoną kapustę odgotować,żeby nie była za kwaśna.Następnie ugotować na pół miękko,pod koniec gotowania dołożyć zwykłą kapustę i ugotować razem do miękkości.Pod koniec smażenia przyprawić solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmazyc odciśnięte i zmielone obydwie kapusty.Na osobnej patelni poddusić pokrojone i oczyszczone grzyby na odrobinie masła.Dodać do obydwu kapust.Doprawić majerankiem,ewentualnie można jeszcze raz doprawić solą i pieprzem.Odstawić tak przygotowany farsz.
Zrobić ciasto na naleśniki: Zmiksować jajka,mąkę i mleko na konsystencję gęstej śmietany.Usmażyć na jasno. Każdy naleśnik przekładać wcześniej przygotowanym farszem po 2-3 łyżki i składać na dwa razy,żeby wyszły trójkąty. W osobnych miseczkach przygotować mąkę,roztrzepane i przyprawione szczyptą soli i pieprzu jajka oraz bułkę tartą.Tak złożone trójkąty panierować najpierw w mące,jajku,a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i po kolei smażyć krokiety na rumiano. Podawać gorące z czystym czerwonym barszczem. Smacznego!
Zrobić ciasto na naleśniki: Zmiksować jajka,mąkę i mleko na konsystencję gęstej śmietany.Usmażyć na jasno. Każdy naleśnik przekładać wcześniej przygotowanym farszem po 2-3 łyżki i składać na dwa razy,żeby wyszły trójkąty. W osobnych miseczkach przygotować mąkę,roztrzepane i przyprawione szczyptą soli i pieprzu jajka oraz bułkę tartą.Tak złożone trójkąty panierować najpierw w mące,jajku,a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i po kolei smażyć krokiety na rumiano. Podawać gorące z czystym czerwonym barszczem. Smacznego!