Sposób przygotowania:
Krokiety ze szpinaku
Mleko zmieszać z wodą.Mąkę przesiać,wsypać do miski,dodać jajka,sól i wlewać powoli mleko zmieszane z wodą,cały czas mieszając.Patelnie rozgrzać,smarować słoniną,wlewać cienką warstwą ciasto tak by było równomiernie na całej patelni.Smażyć z obu stron .Usmażone naleśniki układać na odwróconym do góry dnem talerzu.Szpinak opłukać,sparzyć,odcedzić,ostudzić,zemleć razem z bułką (namoczoną w mleku i wodą)dodać margarynę,podsmażyć na małym ogniu,wymieszać z tartą bułką i żółtkami,doprawić do smaku.Usmażone naleśniki,układać na stolnicy tak aby jeden zachodził na drugi,nałożyć nadzienia ,zawinąć w rulon i pokroić w poprzek na kawałki.Panierować w rozmąconych jajkach i tartej bułce.Smażyć na mocno rozgrzanej patelni aż uzyska jasnozłoty kolor.