Sposób przygotowania:
Krokiety ze szpinakiem i fetą
Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na jednolite ciasto i odstawiamy na kilka minut. Smażymy dość cienkie naleśniki.
Szpinak oczyszczamy, myjemy i lekko siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy roztarty czosnek i szpinak. Lekko solimy i smażymy do odparowania wody. Studzimy.
Do szpinaku dodajemy rozdrobnioną fetę, doprawiamy wg potrzeb.
Na naleśnikach rozsmarowujemy nadzienie i zawijamy w krokiety. Panierujemy w jajku i tartej bułce. Smażymy na oleju z dwóch stron aż będą rumiane.
Szpinak oczyszczamy, myjemy i lekko siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy roztarty czosnek i szpinak. Lekko solimy i smażymy do odparowania wody. Studzimy.
Do szpinaku dodajemy rozdrobnioną fetę, doprawiamy wg potrzeb.
Na naleśnikach rozsmarowujemy nadzienie i zawijamy w krokiety. Panierujemy w jajku i tartej bułce. Smażymy na oleju z dwóch stron aż będą rumiane.