WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 519]

Krokiety ze szpinakiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jedno z najpopularniejszych dań w mojej kuchni. Chrupiące krokiety z wyrazistym nadzieniem ze szpinaku i fety.

Krokiety ze szpinakiem i fetą

Składniki:

Krokiety ze szpinakiem i fetą

Naleśniki

Nadzienie

Pozostałe

  • jajka i bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Krokiety ze szpinakiem i fetą
Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na jednolite ciasto i odstawiamy na kilka minut. Smażymy dość cienkie naleśniki.

Szpinak oczyszczamy, myjemy i lekko siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy roztarty czosnek i szpinak. Lekko solimy i smażymy do odparowania wody. Studzimy.

Do szpinaku dodajemy rozdrobnioną fetę, doprawiamy wg potrzeb.

Na naleśnikach rozsmarowujemy nadzienie i zawijamy w krokiety. Panierujemy w jajku i tartej bułce. Smażymy na oleju z dwóch stron aż będą rumiane.