Sposób przygotowania:
Krokiety ziemniaczane nadziewane
Ziemniaki wymyć, obrać, opłukać, ugotować, odparować, ostudzić, przepuścić przez maszynkę. Mięso kurze zmielić a pokrajaną w kostkę cebulę przesmażyć na maśle. 1 jajko ugotowac na twardo, pokrajać w drobną kostkę, połączyć wszystkie składniki razem, przyprawić do smaku.
Z ziemniaków, mąki i jajka zagnieść ciasto, z ciasta uformować długi wałek o średnicy ok. 3 cm. Odcinać kawałki długości ok 6 cm, spłaszczyć, nakładać nadzienie, dokładnie zlepić, obtoczyć w rozbitym jajku u bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Z ziemniaków, mąki i jajka zagnieść ciasto, z ciasta uformować długi wałek o średnicy ok. 3 cm. Odcinać kawałki długości ok 6 cm, spłaszczyć, nakładać nadzienie, dokładnie zlepić, obtoczyć w rozbitym jajku u bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu.