Sposób przygotowania:
Krokiety ziemniaczane z parówką
Zimne gotowane ziemniaki zmielić przez maszynkę do mięsa,wbić jajka,dosypać przyprawy do smaku,dodać kurkumę dla lepszego koloru,masę ziemniaczaną dobrze wyrobić. Parówki odwinąć z folii przekroić na pół. Nabierać w ręce po trochu ziemniaczanej masy,rozpłaszczyć w dłoni nałożyć parówkę i zlepić formując podłużne krokiety.Gdy będziemy nabierać masę ziemniaczaną warto zwilżyć dłonie zimną wodą -masa nie będzie kleiła się do rąk. Tak przygotowane krokiety ziemniaczane obtoczyć w bułce tartej i smażyć na wolniutkim ogniu z obydwu stron an rumiany kolor. Podawać gorące z ulubioną surówką lub ketchupem.
Sylwia1977
2milutka
można...
edytaha
2milutka
powiem że tak...mężuś był bardzo zadowolony..:)