Sposób przygotowania:
Królewiec
Ciasto kruche: Połączyć wszystkie składniki na jednolitą masę.Gotowe ciasto podzielić na 2 części i upiec 2 bliny. Ciasto biszkoptowe: Białka z 5 jaj ubić na sztywną piane,do tego dodać 1 szkl.cukru a następnie 5 żółtek( to wszystko zmiksować)Dalej dodać 1 szkl. mąki, 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i proszek do pieczenia. (od momentu gdy oddajemy mąkę, ciasto wyrabiać łyżką. Masa: Zagotować 3 szkl. mleka z masłem i margaryną.Do tego 6 łyżek cukru.Gdy to się gotuje dodajemy 2 budynie rozrobione w 1 szkl. zimnego mleka. Czekamy aż biszkopt wystygnie i dopiero wówczas go kroimy na pół, zaś masę musimy nakładać na ciasto gorące. Przełożenie ciasta: kruche,masa,biszkopt,masa,kruche,masa,biszkopt,masa na wierzch można polać polewą czekoladową.