Sposób przygotowania:
Królewiec
Ze składników na placek zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części i rozwałkować na dwa duże, cienkie placki. Każdy placek piec osobno, na złoty kolor, w dużej formie wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą około 10-15 minut w temperaturze 200C.
Upieczone placki pozostawić do ostygnięcia.
Zrobić krem.
Pozostawić trochę mleka, a resztę zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym.
Obie mąki rozprowadzić w pozostawionym mleku, wlać na gotujące się mleko z cukrem i ugotować, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Kolejno masło rozkręcić mikserem i dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej.
Tak przygotowaną masę położyć na 1 placku, a drugim plackiem przykryć.
Wierzch ciasta oblać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem masła i mleka.
Upieczone placki pozostawić do ostygnięcia.
Zrobić krem.
Pozostawić trochę mleka, a resztę zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym.
Obie mąki rozprowadzić w pozostawionym mleku, wlać na gotujące się mleko z cukrem i ugotować, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Kolejno masło rozkręcić mikserem i dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej.
Tak przygotowaną masę położyć na 1 placku, a drugim plackiem przykryć.
Wierzch ciasta oblać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem masła i mleka.