Sposób przygotowania:
Królewiec 2
CIASTO KRUCHE
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać margarynę,posiekać. Do mąki dodać jajko,sodę i miód, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części,każdą część upiec oddzielnie w wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blasze. Piec w 170 stop.przez 20 minut. Wyjąć upieczone placki, ostudzić.
MASA
Do rondla wlać 1i 3/4 szkl mleka,dodać margarynę,cukier,cukier waniliowy,zagotować. Mąki wsypać do miski,wymieszać z pozostałym mlekiem. Wylać do gotującego się mleka,ciągle mieszając ugotować budyń. Na pierwszą część ciasta kruchego,wylać połowę gorącego budyniu i nakryć ciastem biszkoptowym.
Na biszkopt wyłożyć drugą połowę masy i przykryć ciastem kruchym. Składniki polewy rozpuścić, dokładnie wymieszać,polać ciasto.
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać margarynę,posiekać. Do mąki dodać jajko,sodę i miód, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części,każdą część upiec oddzielnie w wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blasze. Piec w 170 stop.przez 20 minut. Wyjąć upieczone placki, ostudzić.
MASA
Do rondla wlać 1i 3/4 szkl mleka,dodać margarynę,cukier,cukier waniliowy,zagotować. Mąki wsypać do miski,wymieszać z pozostałym mlekiem. Wylać do gotującego się mleka,ciągle mieszając ugotować budyń. Na pierwszą część ciasta kruchego,wylać połowę gorącego budyniu i nakryć ciastem biszkoptowym.
Na biszkopt wyłożyć drugą połowę masy i przykryć ciastem kruchym. Składniki polewy rozpuścić, dokładnie wymieszać,polać ciasto.
gosia56
Danusia19671