Sposób przygotowania:
Królewski
ETAP 1 Składniki na ciasto wszystko ze sobą dokładnie łączymy zagniatając. Kiedy ciasto będzie miało jednolitą konsystencje,dzielimy je wówczas na 3 części i każdą po kolei rozwałkowujemy na placki o wielkości blaszki do pieczenia.Rozwałkowane placki przekładamy każdy osobno na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy po kolei w piekarniku nagrzanym do tem 180'C przez około 20 minut.W tym czasie ciasto powinno nam ładnie zbrązowieć. Upieczone placki odstawiamy do ostygnięcia. I TAK ZE WSZYSTKIMI 3 CZĘŚCIAMI. ETAP 2 Mleko, cukier i cukier waniliowy łączymy ze sobą i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego się mleka z cukrami dodajemu kaszę mannę i cały czas dokładnie mieszamy tak aby nie powstały nam grudki, mieszamy do momentu aż kasza zgęstnieje i pojawią się na wierzchu powietrzne wulkany. Ugotowaną kaszę odstawiamy do ostygnięcia. Masło wyciagamy z lodówki przynajmniej na trzy godziny przed ucieraniem masy, a nastepnie rozbijamy je mikserem tak aby stało się puszyste.Do utartego masła dodajemy po łyżce zimną kaszę mannę i dokładnie miksujemy. ETAP 3Jedno z trzech upieczonych i ostygniętych ciast smarujemy połową powidła śliwkowego.Na powidło nakładamy 1/3 masy grysikowej i przykrywamy drugim plackiem.Na drugi placek nakładamy pozostałą część powidła śliwkowego i również na rozsmarowane powidło kładziemy 1/3 masy grysikowej i przykrywamy trzrecim plackiem. Boki ciasta dokładnie smarujemy pozostałą masą i obsypujemy wierzch cukrem pudrem.NAJLEPIEJ SMAKUJE PO 2 DNIACH! SMACZNEGO