anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Królewski pstrąg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pstrąg jest często spotykaną rybą w przydomowych stawach. Sama w ogrodzie mam taki staw i ryby z niego są wyśmienite .

Królewski pstrąg

Składniki:

Królewski pstrąg

 

 

Sposób przygotowania:

Królewski pstrąg
Pstrągi wypatroszyć i dokładnie umyć. Każdą rybę skropić sokiem z cytryny, Posypać solą i pieprzem, do każdego pstrąga do środka włożyć odrobinę masła oraz trochę kopru i delikatnie oprószyć majerankiem. Ryby obtoczyć w bułce tartej. Masło rozgrzać na patelni i smażyć rybę na złoty kolor z obu stron.

Tagi:

tarta pstrąg