renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Królik miodowo - cynamonowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatne mięso na slodko z miodem i cynamonem...

Królik miodowo - cynamonowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Królik miodowo - cynamonowy

 

Sposób przygotowania:

Królik miodowo - cynamonowy
Mięso dokładnie oczyścic i umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, włożyć do miski. Z miodu, cynamonu, soli i pieprzu przygotować tzw. glazurę i natrzec nią mięso. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć na nim królika. W osobnym naczyniu zagotować wodę i wrzucić tam obsmażone mięso żeby się dusiło. Cebulę obrać i pokroić w kostkę i paprykę też pokroić w kostkę i dodać do duszenia. Dusić aż mięso będzie miękkie. Podawać pokryte warstewką duszonej cebuli z papryką.
Królik miodowo - cynamonowy
Z miodu, cynamonu, soli i pieprzu przygotować tzw. glazurę i natrzec nią mięso.
Królik miodowo - cynamonowy
Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć na nim królika.
Królik miodowo - cynamonowy
W osobnym naczyniu zagotować wodę i wrzucić tam obsmażone mięso żeby się dusiło.

Tagi:

mięso danie