Sposób przygotowania:
Królik po myślwisku
Mięso umyć, osuszyć, pokroić. Czosnek pokroić, natkę posiekać. Mięso wymieszać z czosnkiem, częścią natki pietruszki i tymiankiem, odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce.
Następnie wyjąć czosnek, a mięso obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Do obsmażonego królika wsypać wyjęty czosnek, pozostałą natkę pietruszki i pokrojoną cebulę, podsmażyć mieszając 2-3 minuty. Dodać sól, pieprz, wlać wino i brandy, dusić pod przykryciem do miękkości (ok. 20-30 minut). Sos zagęścić wątróbką. Wątróbkę zeskrobać nożem i 2-3 minuty przed końcem duszenia dodać do królika, wymieszać.
Następnie wyjąć czosnek, a mięso obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Do obsmażonego królika wsypać wyjęty czosnek, pozostałą natkę pietruszki i pokrojoną cebulę, podsmażyć mieszając 2-3 minuty. Dodać sól, pieprz, wlać wino i brandy, dusić pod przykryciem do miękkości (ok. 20-30 minut). Sos zagęścić wątróbką. Wątróbkę zeskrobać nożem i 2-3 minuty przed końcem duszenia dodać do królika, wymieszać.