Sposób przygotowania:
Królik pod chrupiącą skorupką.
1. składniki mikstury wymieszaj. Natrzyj nią królika. 2. Cukinię ze skórką zetrzyj na tarce o grubych oczkach, wymieszaj z startym na tarce lub zgniecionym czosnkiem i wodą. 3. Na dno naczynia żaroodpornego rozłóż masę cukiniową. 4. Nogi królika oprósz od spodu solą, ułóż na cukinii. 5. Pomidorki koktajlowe pokrój w ćwiartki. Rozłóż wokół i na króliku. Posyp z wierzchu solą i oblej pozostałą miksturą. 6. Zrób ciasto : Do gorącej wody dodaj mąkę - postaraj się uzyskać taką konsystencję ciasta jak ciasto na pierogi. Dodaj łyżkę oleju. 7. Ciasto rozwałkuj . Przykryj nim naczynie zalepiając dokładnie brzegi. Zrób kilka dziurek wykałaczką. 8. Piecz w temp 180 stopni ok 50 minut.Do ciasta można dodać zioła Do sosu dodatkowo pora lub paprykę.
przysmak
marietta