anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Królik w glazurze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wczoraj robiłam tego królika na obiad zachwyciłam wszystkim tym pomysłowym sposobem. Polecam wypróbować.

Królik w glazurze Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Królik w glazurze

 

Sposób przygotowania:

Królik w glazurze
Królika umyć podzielić na porcje. Włożyć do naczynia dodać listek laurowy, ziele angielskie, pokrojony w plastry czosnek, pokrojoną cebulę, miętę oraz sól i pieprz dodać mięso i wymieszać .Odstawić na 12 godzin. Następnie mięso razem z marynatą wyłożyć na blaszkę i piec około 1 godziny . Majonez wymieszać z musztardą i posmarować mięso obficie posypać bułką tartą i piec jeszcze około 30 minut. 
Królik w glazurze
Mięso pieczone w razie konieczności podlewać wodą.
Królik w glazurze
Etap 3