Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Krówka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uwaga:Ważna jest kolejność dodawania składników :)

Krówka

Składniki:

Krówka

 

  • Składniki:
  • Ciasto:
  • 1 szklanka mąki ,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 łyżeczki płaskie sody,
  • 2 całe jajka
  • 2 łyżki miodu,
  • 2 łyżki mleka
  • 1 kostkę margaryny zwykłej.
  • Masa:
  • 1 kostka margaryny Palma
  • 3 ½ szlanki mleka,
  • 1 budyń waniliowy ,
  • 1 śmietankowy z Delecty

 

Sposób przygotowania:

Krówka
Sposób przygotowania: Zagnieść wszystkie składniki na ciasto ,podzielić na dwie części upiec dwa placki na złoty kolor.Piec od 15 do 20 min.Zimny budyń utrzeć z margaryną na jednolitą masę ,1 puszkę mleka słodzonego ugotować 3 (godzi.) wystudzić, 1 słoik dżemu porzeczkowego ( z czarnej porzeczki) lub śliwkowy 1 gorzka czekolada (roztopić w 4-5 łyżeczki gotowanej wody).Na pierwszy placek rozłożyć dżem,budyń rozłożyć na dżemie,przykryć drugim plackiem,na placek rozłożyć mleko z puszki, posypać na wierzch orzechami i polać czekoladą.Smacznego :)