Do mąki dodać margarynę. Dodać żółtka i proszek. Zagnieść. Podzielić na dwie części, rozwałkować. Rozłożyć na dwie blachy i upiec. Jedną część posmarować kremem pierwszym, nałożyć drugie ciasto i krem drugi.
Składniki są wg. mnie pyszne i cudownie się zapowiadają ale opis zrobienia tego ciasta.... no przecież nie każdy wie jak taki krem zrobić, co zrobić z tymi składnikami.. Ja się domyślam że krem 1 to na zimno robiony a 2 ma być coś w stylu budyniu, ale czy każdy będzie to wiedział? Zresztą sama nie jestem pewna czy o to chodzi, w końcu nie ma do tego opisu.
No i na koniec: czemu to jest krówka? Skąd ta nazwa?
Pozdrawiam.
Składniki są wg. mnie pyszne i cudownie się zapowiadają ale opis zrobienia tego ciasta.... no przecież nie każdy wie jak taki krem zrobić, co zrobić z tymi składnikami.. Ja się domyślam że krem 1 to na zimno robiony a 2 ma być coś w stylu budyniu, ale czy każdy będzie to wiedział? Zresztą sama nie jestem pewna czy o to chodzi, w końcu nie ma do tego opisu.
No i na koniec: czemu to jest krówka? Skąd ta nazwa?
Pozdrawiam.
no mamqa, krem I jest na zimno, trzeba połączyć i zmiksować jego składniki. Natomiast krem II jest na ciepło. Trzeba połączyć i podgrzać- nie dopuszczając do wrzenia jego składniki. Skarmelizuje się mleko z cukrem i zgęstnieje dzięki mące ziemniaczanej. - i właśnie dlatego nazywa się to KRÓWKĄ. :D
Pozdrawiam.
no mamqa, krem I jest na zimno, trzeba połączyć i zmiksować jego składniki. Natomiast krem II jest na ciepło. Trzeba połączyć i podgrzać- nie dopuszczając do wrzenia jego składniki. Skarmelizuje się mleko z cukrem i zgęstnieje dzięki mące ziemniaczanej. - i właśnie dlatego nazywa się to KRÓWKĄ. :D
Pozdrawiam.
mamqa
No i na koniec: czemu to jest krówka? Skąd ta nazwa?
Pozdrawiam.
ciachoooo
Pozdrawiam.