dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Krówka wg dayzi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo słodkie ciasto. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić. A co!

Krówka wg dayzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krówka wg dayzi

 

 

Sposób przygotowania:

Krówka wg dayzi
Wszystkie składniki ciasta zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Ciastem wylepiamy wyłożoną papierem lub folią aluminiową blachę i pieczemy na złoty kolor. Budynie i cukier rozpuszczamy w 1/2 szkl mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy. Do gotującego mleka wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Masło ucieramy z zimnym budyniem na krem. Upieczone packi przekładamy kremem. Wierzch placka smarujemy masą krówkową i posypujemy pokruszonymi orzechami. Smacznego.
Krówka wg dayzi
Wszystkie składniki ciasta łączymy i zagniatamy ciasto.
Krówka wg dayzi
Ciastem wylepiamy dno formy i pieczemy na złoty kolor.
Krówka wg dayzi
Upieczone i wystudzone placki przekładamy kremem.
Krówka wg dayzi
Wierzch ciasta smarujemy masą krówkową i posypujemy orzechami.