Sposób przygotowania:
Krówka ze śliwkową nutą
Oddzielić białka od żółtek, ubić białka na puszystą pianę, dodać cukier i miksować do rozpuszczenia cukru. Kolejno dodać żółtka i mąkę ziemniaczaną wraz z pszenną oraz proszek do pieczenia. Drewnianą szpatułką delikatnie mieszamy składniki. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wlać przygotowaną masę biszkoptową i piec w temperaturze 170st. przez ok. 40 minut. Upieczony biszkopt pozostawić do wystygnięcia. Po czym przekroić go na pół. Na pierwszą część biszkoptu nałożyć warstwę powidła, następnie całą masę krówkową rozsmarować na powidle. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu i nakładamy resztę powidła. Przygotowujemy bitą śmietanę poprzez ubicie śmietanki 30%, śmietan-fixu oraz cukru pudru i waniliowego. Ubitą śmietanę wykładamy na wierzch przygotowanego ciasta równo ją rozprowadzając. Na koniec posypujemy kakao. Smacznego!