Wiolka22

Wiolka22

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Krówkowa fantazja

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne deser do kawy oraz na inne różne okazje rodzinne:) U mnie w domu króluje na imieninach

Krówkowa fantazja

Składniki:

Krówkowa fantazja

 

  • Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 łyżka kakao
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki mąki

 

  • Krem: 15 dkg wiórek kokosowych,
  • ok.700 ml mleka,
  • 25dkg margaryny,
  • budyń śmietankowy,
  • 3 łyżki cukru

 

 

  • Oraz:
  • 1 duże opakowanie herbatników,
  • puszka masy krówkowej
  • tabliczka czekolady mlecznej

Sposób przygotowania:

Krówkowa fantazja
Biszkopt: Jajka ubić z cukrem pudrem następnie mieszając dodajemy mąkę proszek do pieczenia i kakao. Wylewamy na blachę. Pieczemy ok 30 min w temp. 180°C. Studzimy, przekrawamy na 2 części. Krem: 1 szklankę mleka zagotowujemy i zalewamy wiórki, zostawiamy do napęcznienia. Na reszcie mleka gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu. Studzimy i mieszamy z wiórkami,a następnie ucieramy z margaryną. Bita śmietana: 2 śmietany 30 % wlewamy do miski ubijamy dodając 2 śmietan-fixy i 2 łyżki cukru pudru. Ułożenie: 1 biszkopt 2 część masy budyniowej 3 warstwa herbatników 4 krówka 5 warstwa herbatników 6 bita śmietana 7 warstwa herbatników 8 masa budyniowa 9 biszkopt 10 bita śmietana 11 starta czekolada